Säädin netin toimimaan omassa koneessa ja nyt pääsen nauttimaan ääkkösistä. Viikonloppuna ole melko paljon menoa. Perjantaina käytiin eräässä baarissa ja diskossa paikallisten IAESTE tyyppien kanssa ja uusien harjoittelijoiden kanssa. Täällä on porukkaa Espanjasta, Islannista, Norjasta, Belgiasta ja Englannista. Lisäksi tänään tänne työpaikalle tuli kaksi ranskalaista poikaa tekemään jotain harjoittelua. Ärsyttää kun ranskalaiset ovat vallottaneet koko mestan. Puhuvat tietty ranskaa keskenään ja tunnen itseni ulkopuoliseksi.
Vielä siistä diskosta. Muuten oli hauskaa, mutta veivät meidät johonkin venäläiseen diskoon, joka oli paikalliseen hintatasoon nähden tosi kallis, ja musiikki soi aivan sairaan kovalla. Kun palasin kotiin erään Fizuzin kanssa, joka asustelee kulmilla, sähköt olivat poikki useasta korttelista, joten kännykän taskulampulle tuli käyttöä.

Seuraavana aamuna heräsin puhelimen soittoon, kun Nigina ilmoitti, että pitää olla 45 min päästä keskustassa sillä siellä on joku museokierros. Myöhästyin n. 15 min. Kämpältä keskustaan kestää yli puolituntia vaikka matkaa ei paljoa olekkaan. Pyöräilisin mieluusti töhin, jos täällä olisi yhtään polkupyöriä.Ei ole muotia. Muotia on olla liimaantuneena hikisesti toisiin ihmisiin bussissa. Suomalaisella on on ehkä n. 1m säteinen "sisäinen" ympyrä jonka sisäpuolelle ei yleensä tulla. Täällä sellaista käsitettä ei tunneta. En tiedä milloin muutan sinne ACTEDin vierasmajaan, kun nuo kaksi ranskalaista tulivat tänne. Epistä, kansalaisrasismia. Eivät tosin olleet IAESTEn kautta, joten kai se on sitten ainut paikka. Tyhmää toimintaa joka tapauksessa. Ei siellä Niginan kämpässä muuta vikaa ole, kuin että aina silloin tällöin ovikello soi, ja joku tulee vaatimaan rahaa. Milloin kaasumies, milloin sähkömies. Selitä siinä sitten suomeksi tai englanniksi yhtään mitään. Ahdistavaa pitemmän päälle.
    Museokierrokselle ei tullut ketään muita ulkomaalaisia kuin minä. Muut nukkuivat kankkustaan pois. Neljä paikallista esittelivät sitten kaiken maailman tauluja ja presidentin saamia lahjoja. Lopuksi mentiin syömään "fast food" ravintolaan, ja illalla vatsani ei yhtään tykännyt siitä pizzasta, jonka olin syönyt.

Seuraavana aamuna klo 6:30 oli tapaaminen erään Faizin kanssa keskustassa, joka järkkäsi kyseisenä päivänä tapahtuvaa matkaa. Menimme torille ja hankimme köntin lihaa, leipää, hedelmiä, jne. Mielenkiintoista oli liha. Seinällä roikkui ruhoja ja tiski oli täynnä lihakönttejä. Jotkut ihmiset maksoivat laittamalla setelin lihaköntin päälle! Ei mitään jäähdytyssysteemeitä... Ajoimme sitten n. 25 min matkan kaupungin ulkopuolelle eräälle suomalaisittain vaatimattomalle uima-altaalle. Uitiin, syötiin (joku teki ne ruoat siellä niistä raaka-aineista) ja kiivettiin puoleen väliin erästä vuorenrinnettä. Ylhäällä vatsaa alkoi kiertää oikein urakalla (oiskohan liha?), ja ainut vaihtoehto oli mennä vessaan joka oli reikä puulattiassa, joka oli täynnä kusta, ja eräässä kopissa oli jopa annos kiinteämpää tavaraa. Sinne en sentään mennyt. Tällöin lämpöä oli leudot 30+... No hiilitabletit tekivät tehtävänsä, ja ongelmia ei sen jälkeen ollut. Lopulta tultiin pois, ja sitten nukkumaan, ja tänään töihin.

Olen kopioinut eräitä käyttäjätietokenttiä manuaalisesti erääseen tiedostoon, kun ohjelmassa ei ole mitään "export" toimintoa. Tylsää monotonista työtä. Bob, joka keksi minulle sen toisen homman, ei ole ollut paikalla, tai on ollut liian kiireinen, joten sekään ei ole edistynyt, kun en ole voinut kysyä, mitä hän tarkalleen ottaen haluaa...

Täytyypä seuraavaksi, lähteä kinuamaan kyytiä vierastaloon, että saan ruokaa. Sieltä yleensä sama kuski heittää minut kämpälle. Ahdistaa se paikka. Talo on niin korkea ja huteran näköinen. Mutta onneksi se on aika vanha, eli olisi jo sortunut, jos olisi...

Kirjoittaapas nyt, että mitä sinne Suomeen kuuluu. Katson nyt ainakin nuo suomalaiset lehdet internetistä nopeasti läpi...