Sain joltain tadzikilta bussissa ilmeisesti flunssan, kun kurkku on kipeä. Tänään olen harjoitellut korjaamaan verkkopiuhaa, harjoitellut Mircosoft Visio ohjelman käyttöä, siivonnut tämän työpaikan läävän pöydän, pienentänyt erään Bobin 15 Mb:n powerpointin 800kt:vuun, ja fixannut erään miehen Windowsin takaisin kuntoon.

Eilen oltiin Olen (norjalainen Ule?, Åle?), Arnin (islantilainen), Patrician ja Luisin (espanjalaisia) ja muutaman tadzikin kanssa töitten jälkeen kaljalla ja tarkoitus oli sen jälkeen mennä katsomaan matsia elokuvateatteriin, mutta sehän olisi alkanut vasta klo 00:00 ja mulla menee vika bussi jo n. 23, joten lähdin sitten kämpälle. Tänäänkin ois matsi, mutta taitaa ohjelma olla silti sama. Loppuottelu mennään sentään varmaan katsomaan johonkin baariin. Toivon salaa, että Ranska häviää Portugalille. Syy: ACTEDin ranskalaiskommuuni. Patricia oli eiliseen mennessä ollut Tadzikistanissa kokonaiset kolme päivää, ja siinä ajassa hänellä oli jo tadzikistanilainen "salainen ihailija" työpaikalla, joka pyysi häntä ulos... Lauantaina on taas joku retki saman tapaiseen paikkaan, kuin viime sunnuntaina. 22. päivä tai joskus silloin olisi retki Pohjois-Tadzikistaniin, Khujandiin. Sinne mennään lentokoneella ja tullaan pois autolla. Hinta 55 dollaria. Hieman hirvittää kaikki liikkuminen tällä päin maapalloa. Oli se sitten autolla saati varsinkin lentskarilla.

Tänään ajattelin mennä syömään ensin päivällisen vierastaloon ja vasta sitten kävellä n. 2 km matkan keskustassa muitten harkkareiden luokse, jos ne nyt ovat maisemissa. Eilen Nigina oli ollut tosi huolissaan minusta, kun ei ollut saanut minuun yhteyttä. Ilmoitin ACTEDin respaan, että menen matsia katsomaan ja jätin viestin kämpälle, mutta Nigina oli unohtanut avaimen kotiin ja ei päässyt sisälle, ja informaatio ei ollut kulkenut respasta eteenpäin, vaikka Nigina oli jopa soittanut ACTEDiin... Oli jättänyt ruoan naapuriin ja naapurin poika kävi tuomassa muovipussin jossa oli leipä, vettä ja hedelmiä. (Eilen muuten tyhjensin n. viikon paikallaan olleen roskapussin keittiöstä. Mädäntyneen vesimelonin haju on jotain aivan kaameaa. Varokaa kaikki.)

Venäläinen Radio Energy nettiradio soi Farukhin (tuo on kai oikea muoto nimestä) koneella ja se jätti sen tahallaan auki vaikka lähti pois...

Lähden kinuamaan kyytiä...

Veikko