Täällä on kuulemma kuumempaa kuin kahteen vuoteen. Ilmastointi pörrää täysillä täällä tyhjässä toimiston tapaisessa, mutta silti on hieman hiki. Dushanben keskellä on keskuspuisto, jossa on ruosteisia neuvosto-aikaisia huvipuistolaitteita. Käytiin eilen siellä muutamien harjoittelijoiden kanssa. Ihan yksin ilman yhtään tadzikkia. Ajeltiin kierros maailmanpyörällä. Melko pelottava kierros, kun pyörä natisi, ja penkistä puutui puolet. Ylhäältä saattoi nähdä uuden presidentin palatsin, joka on vienyt kuulemma 1/3 valtion vuoden budjetista. Edellinenkin on iso komea ja massiivinen, mutta ei ilmeisesti kuitenkaan riittävä. Presidentin tyttärillekin on kuulemma rakennettu palatseja ympäri Dushanbea. Miksi Tarjan tyttärellä tai Ahtisaaren Markolla ei ole omaa palatsia? Jos teeveestä ei tule jalkapalloa, sieltä tulee tarinoita presidentin matkoista ja puheista. Käytännössä yleensä, jos teeveen avaa siellä on aina presidentti. Näin meillä Tadzikistanissa.

Tänään asensin kahteen bränikkään HP:n läppäriin driverit ja muutamat softat... Drivereiden lataaminen netistä vei suurimman osan päivästä. 24 MB kestää täällä tovin.

Muut harjoittelijat sopivat tapaavansa tänään klo 21 puiston edessä, mutta minulle se ei tule kysymykseen kun asun niin kaukana, ja bussit eivät kulje yöllä. Vähän harmittaa. Lisäksi puhtaat vaatteet alkavat loppua. Täytyy yrittää saada tänään Nigina kiinni, ja pyytää sitä pesemään likaiset vaatteet.

Vastailempa nyt kysymyksiin:
Jaska: - Juu, olen täällä ihan oikeasti.
Maiju: - En puhu ranskaa, ja ranskalaiset totta vie ovat hyvin sisäänpäin lämpenevää porukkaa.
Kimmo: - Harkkareista kaikki mainitut paitsi Patricia on miehiä. Niso ja Nigina ovat naisia. Luulin muuten kun oli Suomessa, että Niso on joku keksi-ikäinen ukko, mutta se osoittautuikin meidän Maijun ikäiseksi tytöksi...

Kuis siellä menee? Suomeen oli eksynyt valas, ja Otaniemestä löytyi pommi. Maria Kuzeninalla saattaa olla syöpä... hoh-hoijaa, mitä muuta???

Lähen taas tiedustelemaan kyytiä...

Terveisin, Veikko